Wij zoeken een mondhygiënist!

Wijkgezondheidscentrum De Brug in Molenbeek bestaat uit een divers team van zorgverleners waaronder huisartsen, tandartsen, kinesisten, verpleegkundigen, vroedvrouwen, een diëtist/diabeteseducator, een maatschappelijk werker, een psycholoog en gezondheidspromotoren, met een goede omkadering van een onthaalequipe, een administratief medewerker, een logistiek medewerker en twee coördinatoren. Ons zorgconcept zet toegankelijkheid en interdisciplinair werken centraal. Omdat gezondheid meer is dan een individuele en curatieve aangelegenheid, bouwen we ook een preventieve buurtgerichte werking uit. Op dit moment verzorgen wij ongeveer 4500 patiënten die qua leeftijd, origine en sociale klasse een gezonde en boeiende mix vormen.

In ons wijkgezondheidscentrum hebben we een mondzorgteam, met op dit moment twee tandartsen en een mondhygiëniste. Het mondzorgteam is verantwoordelijk voor de preventieve en curatieve mondzorg van onze patiënten. Als mondhygiënist heb je een belangrijke opdracht op het vlak van educatie en voorlichting aan een diverse populatie. Samen met de gezondheidspromotoren wordt er ook specifiek gewerkt aan preventieve mondzorg van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar (Keep Smiling-project). Wij zoeken naar een vervanger (m/v/x) voor onze mondhygiëniste.

Jouw eigenschappen

 

 • Je bent in het bezit van een diploma als mondhygiënist
 • Je kiest bewust voor de Brusselse diversiteit als werkcontext
 • Je kan je vinden in de missie en visie van de wijkgezondheidscentra (vwgc.be)
 • Wij spreken als team Nederlands én Frans, maar onze patiënten zijn voor het merendeel Franstalig. We bieden taalondersteuning op de werkvloer.

Wij bieden

 

 • Een bediendencontract van 6 maanden van 80 % (vervanging van studieperiode van onze vaste mondhygiënist). Verlenging is mogelijk.
 • Het tewerkstellingspercentage is bespreekbaar
 • Onmiddellijke indiensttreding
 • Vergoeding woon-werk verkeer
 • Extralegale voordelen, zoals maaltijdscheques
 • Samenwerking met geëngageerde collega-tandartsen
 • Een boeiende job in een multidisciplinair team en multiculturele context
 • Wij bieden een interessante werkomgeving (wisselleren) voor een sollicitant met ervaring (thematische werkgroepen, multidisciplinair werken, buurtgerichte acties, …) maar zijn evengoed een team dat graag sollicitaties ontvangt voor een eerste werkervaring (buddysysteem, regelmatig overleg, ondersteuning van coördinatoren).

Solliciteren?

 

Stuur jouw CV mét motivatiebrief tegen woensdag 30 augustus 2023 op naar vacature@wgcdebrug.be.

 

Meer info over onze werking vind je op www.wgcdebrug.be. Voor specifieke vragen over de vacature kan je terecht bij elisabeth.vanderveken@wgcdebrug.be (0492/11 03 27).