Activiteiten

De Brug is meer dan ons centrum in de Onafhankelijkheidstraat. We willen niet alleen heel goede zorg verlenen, maar ook actief mee bouwen aan een gezonde buurt en levendige wijkwerking. Dat doen we via verschillende projecten en activiteiten in Molenbeek. We zijn ook actief betrokken bij verschillende activiteiten en overlegplatformen in de gemeente. Want samen geraken we verder.

 

Wil je graag op de hoogte blijven van onze laatste activiteiten? Houd deze rubriek dan zeker in het oog en schrijf je in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina. Nog vragen? Stel ze gerust in De Brug!

 

 

 

beweeglessen

Onze kinesisten voorzien een wekelijks beweegaanbod met oefeningen om de spieren te versterken en het lichaam te versoepelen.

relaxatiesessies

In deze sessies komen ademhalingstechnieken en mindfulness aan bod. Onze psychologe begeleidt de oefeningen.

yogalessen

In de yogalessen ligt de focus op de ademhaling en relaxerende oefeningen. Gegeven door een professionele yogalerares.

Goed Gevoel atelier

De gezondheidspromotoren begeleiden ateliers in kleine groep om de mentale veerkracht te verhogen, aan de hand van creatieve oefeningen en dialoog.

uitstappen en wandelingen

Ontmoeting en sociaal contact zijn belangrijk om zich goed te voelen! Daarom trekken de gezondheidspromotoren er samen met jullie maandelijks op uit: in de natuur, naar een museum of film, etc.

postnatale kiné

Kinesitherapie specifiek bedoeld voor na de bevalling. Onze kinesiste zorgt voor oefeningen op maat, in kleine groep.

bbbru

Onze vroedvrouwen begeleiden de zwangerschap en bereiden voor op het ouderschap. Er zijn zowel individuele contacten als groepsmomenten voorzien.

health4kids

Via een programma van 10 weken werken we met kinderen (6-12 jaar) aan gezond leven: beweging, voeding en veerkracht.

keep smiling

Kinderen tussen 3-18 jaar worden uitgenodigd voor een volledig terugbetaald controlebezoek bij onze tandarts.

kookatelier

In samenwerking met La Porte Vorte organiseren wij elke maand een kookatelier. Na het koken, leren we samen bij over een gezondheidsthema.

VOCHT IN HUIs

Hoe voorkom je vocht in huis? Hoe vochtvlekken verwijderen? Hoe kakkerlakken bestrijden? We bekijken het samen tijdens deze infosessie in de wijk.

mijn gezond huis

Samen met wijkpartners organiseren we infosessies over gezond wonen. We geven tips over hoe je je huis gezond kan houden, ook voor je gezondheid.